Săptămână de evenimente religioase la Constanța. Moaștele Sfântului Nectarie, aduse din Grecia

IPS Teodosie și preotul Marinel Pădure
IPS Teodosie și preotul Marinel Pădure

Hramul bisericii “Sfântul Nectarie” din Constanța este prilej de sărbătoare. Se anunță 12 zile de sărbătoare, timp în care mai mulți înalți prelați vor ajunge la malul mării.

Sfânta Liturghie Arhierească va fi oficiată de către Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscop al Tomisului și Înalpreasfințitul Efrem, Mitropolit de Eghina, împreună cu un sobor de preoți și diaconi; tot în această zi se vor citi și Moliftele Sf. Vasile cel Mare pentru rugăciunile ctitorilor, binefăcătorilor și credincioșilor parohiei noastre. Important de amintit este și faptul că slujba va avea loc în biserica nou-construită în zona Pod Butelii.

Cu această ocazie vor fi expuse pentru închinare mai multe odoare sfinte: moaștele ”Sf. Ierarh Nectarie Taumaturgul”, ”Sf. Ierarh Luca al Crimeei”, Sf.M.Mc. Teodor Tiron”, ”Sf.Cuv. Trifon Anthonitul”, ”Sf. M.Mc. Gheorghe” și ”Veșmântul Cuv. Parascheva” ce sunt ținute la mare cinste, permanent, la biserică. Tot la această sărbătoare, credincioșii se pot închina și ruga și înaintea icoanei făcătoare de minuni ai Maicii Domnului ”ODIGHITIRA” din Ucraina.

Programul anunțat de preotul paroh Marinel Pădure

Marți, 16 februarie, ora 12.00 – Sosește Înaltpreasfințitul Efrem, Mitropolit de Ydra, Spetses și Eghina (Grecia) care va aduce Sfintele Moaște ale Sf. Nectarie. Va urma o procesiune care începe de pe bulevardul Brătianu, lângă podul CFR din zona Lidl.

Miercuri, 17 februarie, ora 9.00 – Liturghie Arhierească oficiată de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului și de IPS Efrem cu un sobor de preoți și diaconi. Tot miercuri, la ora 17.00 are loc o Vecernie cu Priveghere.

Joi, 18 februarie, liturghia începe la ora 9.00 și este urmată de o Vecernie cu Priveghere.

De vineri, 19 februarie, și până duminică, 28 februarie, vor fi oficiate slujbe de pomenire în fiecare dimineață și vecernii de la ora 17.00.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*