Șantierul Naval din Mangalia, amendat cu 15.000 de lei în urma unui control al Gărzii de Mediu

Șantierul Naval din Mangalia, amendat de Garda de Mediu. FOTO: GNM Constanța

Garda de Mediu Constanța a finalizat un control planificat la Șantierul Naval din Mangalia, sancționând societatea în cauză cu o amendă în valoare de 15.000 de lei. Motivul amenzii îl reprezintă nerespectarea măsurilor de protecție a mediului în legătură cu depozitul de nisip și containerele de colectare a gritului uzat, care nu erau acoperite în mod corespunzător pentru a preveni antrenarea particulelor pulverulente în mediu.

Potrivit reprezentanților instituției, chiar dacă, în momentul controlului, nu se efectuau operațiuni de sablare, comisarii au verificat funcționalitatea sistemului de purjare a apei din docul aflat în apropierea unei zone rezidențiale din localitatea 2 Mai.

„S-a constatat că această instalație asigura doar o eficiență de aproximativ 40 la sută în reținerea particulelor fine rezultate din sablarea abrazivă cu grit. Ca urmare, s-a luat decizia interzicerii sablării navelor în docul respectiv până la remedierea deficientelor constatate”, au precizat sursele citate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*