Sancțiuni de 50.000 de lei, aplicate de comisarii de mediu după ce o canalizare din Palazu Mare a refulat necontrolat

Sancțiuni de 50.000 de lei, aplicate de comisarii de mediu după ce o canalizare din Palazu Mare a refulat necontrolat. FOTO: GNM Constanța

Comisarii Gărzii de Mediu din Constanța au desfășurat o serie de verificări în urma unor sesizări primite cu privire la refularea necontrolată a canalizării în zona Prelungirea Alexandru Sahia, colț cu strada Alunului, din cartierul Palazu Mare.

Potrivit GNM Constanța, s-a constatat că apa uzată, nefiltrată și neepurată, se deversa direct pe sol, inundând ultimul cămin înainte de stația de pompare. Mai mult decât atât, pe anumite porțiuni ale rețelei de canalizare, apa uzată menajeră circula fără a fi supusă procesului de epurare adecvat. Cu această ocazie au fost identificate și două imobile care se branșaseră ilegal la o rețea care, conform constatărilor, nu fusese încă pusă în funcțiune oficial.

Constructorul responsabil de lucrările de dezvoltare a infrastructurii de apă și canalizare a fost sancționat cu o amendă în valoare de 50.000 de lei, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2005 privind protecția mediului. Potrivit legislației, constructorul avea obligația explicită de a implementa măsuri de supraveghere și monitorizare a sistemului de canalizare în timpul execuției lucrărilor, precum și de a preveni deversarea apelor uzate în rețeaua nefuncțională.

Sancțiuni de 50.000 de lei, aplicate de comisarii de mediu după ce o canalizare din Palazu Mare a refulat necontrolat. FOTO: GNM Constanța

Proprietarii celor două imobile care s-au branșat ilegal la rețeaua nepusă în funcțiune au primit avertismente pentru nerespectarea Legii apelor nr. 107/1996. În plus, au fost impuse măsuri stricte de conformare cu toate prevederile legale în vigoare, în scopul prevenirii unor astfel de situații nefaste în viitor.

Lucrările fac parte din Proiectul Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată – Rețele de apă și canalizare în zona periferică a Municipiului Constanța, Palazu Mare și stațiunea Mamaia.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*