Sancțiuni de 10.000 de lei, aplicate de polițiști și jandarmi în cadrul acțiunii Blocada, desfășurată în municipiul Constanța

Acțiunea Blocada în municipiul Constanța. FOTO IPJ Constanța

La data de 26 octombrie, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța au desfășurat activități, în sistem intergrat, în cadrul acțiunii Blocada.

Astfel, au fost legitimate peste 80 de persoane, au fost verificate aproximativ 20 de vehicule, 5 agenți de pază și 36 de locații publice, printre care baruri, săli de joc, parcuri și piețe aglomerate.

În urma neregulor constatate, au fost aplicate 37 de sancțiuni contravenționale, dintre care 26 la Legea 61/1991 și 11 la O.U.G. 195/2002.

Valoarea sancțiunilor aplicate este de aproximativ 10.000 de lei.

Totodată, a fost retras 1 certificat de înmatriculare.

De asemenea, activitatea a avut și un rol preventiv.

Polițiștii le-au adus la cunoștință conducătorilor auto prevederile Legii 213/2023, potrivit cărora nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul persoanelor care nu dețin permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule sau sunt sub influența alcoolului ori a drogurilor și provoacă accidente din care rezultă decesul unor persoane.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*