Sancțiuni contravenționale, în sumă totală de 2.000 de lei, în urma unor incidente electorale în Năvodari și Mangalia

Secție de votare.

Două persoane au fost sancționate contravențional de polițiștii constănțeni, una în Năvodari, iar cealaltă în Mangalia, în urma unor incidente electorale, valoarea totală a amenzilor fiind de 2.000 de lei.

Astfel, potrivit polițiștilor constănțeni, în jurul orei 12.10, polițiști din Năvodari au fost sesizați de către o femeie despre faptul că un bărbat, care ar fi purtat un tricou cu însemnul unui partid, ar fi oferit votanților sume de bani.

„În timpul efectuării verificărilor celor semnalate, polițiștii au identificat femeia în cauză, și ea membră a unui partid, care ar fi continuat propaganda electorală prin afișarea unor mesaje de susținere a unui candidat, precum și indicarea poziției de pe buletinul de vot”, au precizat sursele citate.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, iar femeia a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1400 de lei, conform Legii 115/2015.

Și polițiștii din Mangalia au fost sesizați, în jurul orei 13.10, despre faptul că un bărbat ar fi fotografiat buletinul de vot în timpul exercitării votului la secția 227. Polițiștii l-au sancționat pe acesta cu amendă în valoare de 600 de lei, conform Legii 115/2015.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*