Sancțiuni contravenționale, de aproape 70.000 de lei, aplicate săptămâna trecută de jandarmii constănțeni

Peste 130 de jandarmi constănțeni au fost zilnic la datorie în cursul săptămânii trecute. FOTO IJJ Constanța

Peste 130 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean Constanța au fost zilnic la datorie, în perioada 27 iulie – 02 august, acționând în cooperare cu polițiștii constănțeni, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravențională.

Potrivit IJJ Constanța, în timpul misiunilor executate în cursul săptămânii trecute au fost aplicate 260 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 67.000 de lei. Între faptele sancționate de jandarmii constănțeni s-u aflat desfășurarea de activități comerciale fără îndeplinirea condițiilor legale, intrarea cu autoturismul pe plajă, adresarea de injurii și amenințări cu acte de violență, tulburarea liniștii publice, consum de alcool în locuri publice, apelarea în mod repetat la mila publicului de către o persoană aptă de muncă, nerespectarea măsurilor dispuse de autorități pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-Cov-2.

În aceeași perioadă echipajele de jandarmerie au constatat și două fapte de natură penală pe linia comercializării unor bunuri susceptibile de a fi contrafăcute.

Totodată, în cursul săptămânii trecute, au mai fost executate 16 misiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere emise de către instanțe sau parchete, două misiuni în colaborare cu lucrătorii Direcției Silvice Constanța pe linia prevenirii tăierilor ilegale de arbori și pășunatului abuziv și o misiune împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța.

„Reamintim tuturor cetățenilor faptul că pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Național Unic pentru Apeluri de Urgență – 112 sau pot sesiza cel mai apropiat echipaj de jandarmerie, atunci când situația o impune”, au precizat reprezentanții IJJ Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*