Acțiune a polițiștilor rutieri constănțeni pentru combaterea abaterilor săvârșite de bicicliști

Acțiune a polițiștilor rutieri constănțeni pentru combaterea abaterilor săvârșite de bicicliști. FOTO cu rol ilustrativ

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu polițiști ai celorlalte formațiuni rutiere din județul Constanța, au desfășurat în cursul zilei de miercuri, 16 noiembrie, o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea accidentelor de circulație, avându-se în atenție reducerea riscului rutier cauzat de indisciplina bicicliștilor.

În urma activităților, polițiștii au aplicat 86 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 55.000 de lei, dintre care 31 de sancțiuni fiind aplicate bicicliștilor. De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării, 14 permise de conducere și au fost retrase trei certificate de înmatriculare.

Pentru siguranța bicicliștilor, polițiștii recomandă:

  • nu încercați să învățați să conduceți biciclete pe drumurile intens circulate;
  • în mers, să țineți cel puțin o mână pe ghidon și ambele picioare pe pedale;
  • să nu circulați în timp ce vă aflați sub influența alcoolului, a produselor ori substanțelor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora;
  • când circulați pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, bicicleta trebuie echipată cu lumini și să purtați vestă reflectorizantă pentru a fi observați de ceilalți participanți la trafic;
  • să nu circulați cu defecțiuni tehnice la sistemele de frânare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*