S-au semnat contractele promise anul trecut: Spitalul Județean Constanța va primi un aparat propriu RMN

Președintele CJC Marius Horia Țuțuianu și directorul SCJU, dr. Cătălin Grasa au semnat actele pentru noua aparatură. FOTO CJC

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța va primi, anul acesta, echipamente performanțe de imagistică medicală, constând într-un apărat de rezonanță magnetică și sistem de arhivare a imaginilor medicale (PACS). Echipamentele vor fi achiziționate de Ministerul Sănătății, cu finanțare din partea Băncii Internaționale pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD), în cadrul Proiectului privind Reforma Sectorului Sanitar – Îmbunătățirea Calității și Eficienței Sistemului Sanitar – Împrumut nr. 83620-RO.

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Tutuianu, a participat marți 9 ianuarie, la sediul Guvernului României, la semnarea acestor contracte.
Cu ajutorul acestei aparaturi Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța și-ar reduce considerabil cheltuielile generate de achitarea serviciilor de imagistică către un operator privat, iar banii economisiți vor fi redirecționați către alte secții din cadrul spitalului.

„Valoarea acestor echipamente este inestimabilă pentru noi, având în vedere că oferă pacienților posibilitatea de a fi diagnosticați mult mai repede și cu precizie mai mare. Este esențial că Spitalul Județean Constanța să dețină echipamente medicale performanțe, mai ales în contextul în care, în timpul sezonului estival, numărul pacienților crește, având în vedere că pe litoral ajung vară chiar și un milion de vizitatori” a precizat Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Alături de președintele Consiliului Județean Constant la semnarea contractelor a fost prezent și managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța, Cătălin Grasa. Rămâne însă de văzut unde va fi amplasat aparatul, deoarece, toate spațiile destinate acestor servicii au fost închiriate ca urmare a externalizării acestor servicii de către fostele conduceri ale spitalului.  Dr. Cătălin Grasa a dat anul trecut, când s-a adus în discuție această achiziție, că se va găsi o soluție în acest sens. Rămâne de văzut care va fi.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*