Bărbatul care a sărit în apa rece, pentru a salva un bătrân și pe nepotul acestuia căzuți cu mașina în Lacul Tăbăcărie, a fost recompensat de ÎPS Teodosie

Salvatorul bătrânului și copilului a fost recompensat de către ÎPS Teodosie. FOTO Arhiepiscopia Tomisului

PS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a recompensat astăzi dragostea jertfelnică a domnului Ristea Sercin, acordându-i Diploma de Recunoștință, o Biblie, o icoană cu Mântuitorul Iisus Hristos, Cel ce a rostit pilda samarineanului milostiv, și o carte de învățătură de credință, editată de către Institutul Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române.

IPS Teodosie a fost impresionat de dragostea copleșitoare și de curajul salvatorului și a arătat că, deși este de religie islamică, domnul Sercin a considerat că aproapele nostru este orice om de orice religie, cum a arătat Mântuitorul. Deși mulți priveau, nimeni nu s-a încumetat la gestul salvator, iar Dumnezeu l-a ales pe Sercin să facă această faptă bună.

Domnul Sercin Ristea a relatat Arhiepiscopului cum s-a întâmplat accidentul și a mărturisit că „n-a mai văzut nimic” atunci când a aflat că este vorba de un copil, deși apa era foarte rece.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*