România ar putea achiziționa două nave vânătoare de mine din Marea Britanie

FOTO: @dcullen_photo

România ar putea achiziționa în curând două nave vânătoare de mine din Marea Britanie, cu o vechime de peste 20 de ani fiecare.

Potrivit unei informații, neconfirmate, apărute pe contul de Twitter al Navy Lookout, cele două vase, HMS Ramsey și HMS Blyth, din Clasa Sandown, sunt disponibile la vânzare după ce au fost retrase din serviciul marinei britanice în 2021. HMS Ramsey a intrat în serviciul Royal Navy în 2000, iar HMS Blyth în 2001.

Clasa Sandown este o clasă de cincisprezece nave vânătoare de mine, construite în principal pentru Marina Regală de Vosper Thornycroft. Nave din Clasa Sandown se mai află în componența flotei navale a Estoniei și în Marina Regală Saudită.

Ca și alte nave din clasa Sandown, Ramsey și Blyth au fost construite din plastic armat cu sticlă și alte materiale nemagnetice, astfel încât corpul navei să nu declanșeze mine navale la fel de ușor ca navele de război standard.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*