Roata panoramică de la Poarta 1 va fi demontată după ce Primăria Constanța nu a mai prelungit autorizația de funcționare

Roata panoramică de la Poarta 1 va fi demontată. FOTO Primăria Constanța

Roata panoramică de la Poarta 1 va fi demontată, iar amplasamentul pe care a funcționat va fi readus la starea inițială după ce Primăria Constanța nu a mai prelungit autorizația de funcționare emisă către SC Panoramica Transilvania SRL.

Potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, terenul situat la Poarta 1, ocupat temporar de roata panoramică, este necesar pentru realizarea organizărilor de șantier pentru proiectele cu fonduri europene ce au ca obiectiv reabilitarea marilor bulevarde și care vor demara în perioada imediat următoare.

„Lucrările de reabilitare au fost autorizate la sfârșitul anului 2019, cu mult înainte de amplasarea temporară a roții panoramice, relocarea activității de organizare de șantier fiind imposibilă. Operatorul economic a știut de la bun început că va desfășura o activitate temporară. În solicitarea transmisă de SC Panoramica SRL către municipalitate, la începutul anului 2020, pentru eliberarea autorizației de funcționare, este prevăzută perioada estivală”, au precizat sursele citate.

Autorizația de funcționare către SC Panoramica Transilvania SRL a fost emisă în vara anului 2020, utilajul de agrement fiind considerat un punct de atracție pentru turiști și localnici, prin oportunitatea de a valorifica potențialul turistic al zonei. Roata panoramică a fost amplasată pe o suprafață de 308 metri pătrați, numărul de locuri de parcare fiind diminuat. De asemenea, nu au fost respectate reglementările Planului Urbanistic General prin care este interzisă amplasarea de obiective care obturează vizibilitatea către mare.

După expirarea termenului de valabilitate al autorizației, la sfârșitul lunii noiembrie, operatorul economic a transmis o solicitare pentru continuarea activității pe același amplasament, fiind avansată oportunitatea acordării unui alt amplasament în zona de agrement din vecinătatea Mării Negre, dar, potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, relocarea utilajului de agrement nu se poate realiza în condițiile în care nu poate fi identificată o zonă situată pe domeniul public al orașului cu același potențial comercial și turistic care să permită amplasarea utilajului pe aceeași suprafață.

În ceea ce privește organizarea de șantier, aceasta este incompatibilă cu desfășurarea activităților de recreere, locuitorii orașului fiind expuși riscului de producere a accidentelor.

„Obiectivul este situat în mijlocul amplasamentului pe care se efectua organizarea de șantier. În incinta șantierului se vor afla echipamente tehnice diverse, utilaje de construcții, echipamente pentru transport și turnat beton/asfalt, unelte. Depozitarea materialelor se va face în spații special organizate și amenajate în acest scop, cu restricționarea accesului neautorizat. Administrația publică locală nu se opune relocării utilajului de agrement dar doar într-o locație care să permită acest lucru din punct de vedere al reglementărilor urbanistice și doar în baza unei licitații publice”, au mai transmis reprezentanții Primăriei Constanța.

Amplasamentul pe care a funcționat Roata panoramică de la Poarta 1 va fi readus la starea inițială. FOTO Primăria Constanța

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*