Rezultate remarcabile pentru sportivii de la CS Ovidiu la Campionatul Mondial de Ashihara Karate de la București

Andreea Guriță și Alexandru Ardeleanu, medaliați cu bronz la Campionatul Mondial de Ashihara Karate de la București. FOTO CS Ovidiu

Doi dintre sportivii secției de karate din cadrul Clubului Sportiv Ovidiu, convocați în lotul național al României pentru Campionatul Mondial de Ashihara Karate ce a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute la București, au obținut rezultate remarcabile, fiind medaliați cu bronz la categoriile la care au participat.

Astfel, în urma unor evoluții foarte bune, Andreea Guriță, în vârstă de 15 ani, a primit medalia de bronz la categoria juniori 2 sub 55 kg. Încă și mai deosebit, colegul său de club, Alexandru Ardeleanu, deși încă junior la cei 17 ani ai săi, a participat în întrecerea de seniori, categoria -70 kg, obținând și el un meritoriu loc trei. Ambii sportivi ai CS Ovidiu au concurat în turneul de Kumite.

„Sportivii noștri au obținut rezultate remarcabile, ținând cont că este prima lor prezență la o întrecere de o asemenea anvergură. Însă cel mai mare lucru pe care l-au obținut este prezența în sine la întrecere și, de aici, experiența pe care au câștigat-o la acest campionat. Următorul Campionat Mondial va fi în organizat în Japonia, în 2023, dar până atunci trebuie să ne pregătim în continuare foarte bine. Pentru a putea merge în Japonia în 2023 urmează să participăm la campionatele naționale, unde trebuie să ne clasăm în primele două locuri”, spune antrenorul Ștefan Ghițulescu.

Rezultate remarcabile pentru sportivii de la CS Ovidiu la Campionatul Mondial de Ashihara Karate de la București. FOTO CS Ovidiu

Succesul karatiștilor este prețuit și de Radu Dan, șef seviciu în cadrul CS Ovidiu, care speră ca reușitele lor să fie un imbold pentru restul sportivilor clubului și, totodată, și o chemare pentru alți copii din oraș să facă sport în mod organizat.

„Ne bucurăm foarte mult de reușita lor și de faptul că munca lor, sub atenta îndrumare a antrenorilor, a dat asemenea roade. După reușita celor doi copii, clubul nostru a căpătat recunoaștere și pe plan internațional și așteptăm ca și celelalte ramuri să le urmeze drumul. Felicitări copiilor și antrenorilor lor și îi încurajăm și pe ceilalți elevi ai clubului să ia aceste rezultate drept exemplu. De asemenea, mulțumim primarului și consiliului local pentru implicarea și ajutorul oferit, mai ales că nu avem sponsori iar tot ajutorul ne vine de la autoritățile locale. Sperăm, totodată, că aceste rezultate remarcabile să fie un imbold și pentru ceilalți copii din oraș să vină și să facă sport în mod organizat”, a precizat Radu Dan.

Campionatul Mondial de Ashihara Karate de la București. FOTO CS Ovidiu

La Campionatul Mondial de Ashihara Karate, găzduit de Sala Polivalentă din București în perioada 3 – 7 noiembrie, au participat 300 de sportivi, din 16 țări. Lotul național al României a fost alcătuit din 72 de karatiști, ce au participat la concursul Kata individual, ori la turneul Kumite.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*