Restaurantul Zagora din centrul Constanței, închis temporar de comisarii de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor

Nereguli găsite de comisarii CJPC. FOTO CJPC Constanța

Restaurantul Zagora din centrul Constanței a fost închis temporar de comisarii de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor pentru mai multe abateri de la normele de igienă și siguranță alimentară.

Astăzi, 24 octombrie 2023, la punctul de lucru al SC Distripam Traditions SRL, situat pe strada Ecaterina Varga, numărul 17 din Constanța – restaurantul Zagora a avut loc o acțiune de control din partea comisarilor Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța (CJPC). În urma acestei inspecții, s-au descoperit numeroase abateri grave de la normele de igienă și siguranța alimentară.

Printre problemele găsite în timpul controlului s-au numărat gresie și faianță spartă, fire electrice acoperite de grăsime care atârnau pe pereți, hote neigienizate cu depuneri de grăsime, și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare. De asemenea, nu erau furnizate informații privind data limită de consum sau data de minimă durabilitate pentru unele produse.

Totodată, au fost identificate neconformități legate de depozitarea mâncării gătite în frigider, deținerea unui cantar neomologat și neverificat metrologic, și utilizarea de recipiente de colectare a rezidurilor menajere fără capac și cu acționare la pedala, care contaminau materiile prime și preparatele culinare.

Restaurantul Zagora a fost sancționat cu două amenzi în valoare totală de 15.000 de lei și a primit un avertisment.

Produse alimentare în valoare de 1.251 de lei, care nu erau conforme cu standardele de siguranță alimentară, au fost retrase din circuitul consumului uman și oprite definitiv de la comercializare.

A fost făcută o propunere de incetare a practicii comerciale incorecte referitoare la prepararea ciorbelor fără carne în zeamă.

Comisarii CJPC au dispus oprirea temporară a prestării serviciului de alimentație publică în restaurant.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*