Regulamentul de acces în Zona Peninsulară a Constanței va fi revizuit

Regulamentul de acces în Zona Peninsulară a Constanței va fi revizuit . FOTO Primăria Constanța

Consilierii locali ai municipiului Constanța au fost convocați joi, 25 noiembrie, într-o ședință extraordinară, pentru a vota un proiect de hotărâre ce vizează suspendarea aplicării HCL nr. 294/2021 privind aprobarea Regulamentului de acces în zona peninsulară a municipiului Constanța.

Solicitarea vine după ce, conform Primăriei Constanța, rezultatul celor trei întâlniri de lucru între consilierii PNL, respectiv USR și aparatul de specialitate al primarului Vergil Chițac se concretizează în mai multe propuneri de revizuire a regulamentului de acces auto:

  1. instituirea unui coridor de acces general pentru facilitare trafic auto și oprire cu durata de 5 minute, la Sud de piața Ovidiu alcătuit din străzile Remus Opreanu și Revoluției din 22 Decembrie 1989 cu intrare din bulevardul Elisabeta, respectiv ieșire spre același bulevard;
  2. instituirea unui coridor de acces general pentru facilitare trafic auto și oprire cu durata de 5 minute, la Nord de piața Ovidiu alcătuit din străzile Traian, Sulmona și Mircea cel Bătrân pentru direcția Est, respectiv Vasile Canarache pentru direcția Vest;
  3. soluția coridoarelor de acces auto va fi evaluată periodic prin prisma consecințelor ce le creează;
  4. orar de aprovizionare între orele 06.00 – 10.00;
  5. permise de acces pentru evenimente religioase private, în număr limitat și pe perioadă determinată;
  6. permise de acces pentru mass-media, în număr limitat, pe perioadă nedeterminată, cu îndeplinirea unor condiții;

Astfel, regulamentul actual, ce deservește interesul public general, aflat în vigoare ca urmare a votului consilierilor, va fi revizuit printr-o hotărâre a Consiliului Local pentru a răspunde într-o măsură mai mare dorințelor cetățenilor din zonă, dar va continua să respecte obiectivul asumat de a reabilita, proteja și pune în valoare situl istoric Zona Peninsulară Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Ziaristii vor primi permise de acces ca sa inceteze cu criticile. Nu mai sunt critici, inseamna ca totul merge perfect! Problema rezolvata.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*