Primăria Constanța oferă școlarilor rechizite în cadrul programului „Constanța citește“, menit combaterii abandonului școlar

Primăria Constanța oferă elevilor rechizite la începutul anului școlar. FOTO Primăria Constanța

Primăria Constanța anunță că demarează programul „Constanța citește“, pornind de la dorința de a veni în sprijinul părinților pentru a face față cheltuielilor necesare participării copiilor la școală și „ținând cont și de statisticile îngrijorătoare privind abandonul școlar și rata analfabetismului funcțional, care au atins cote îngrijorătoare, mai ales pe raza județului nostru”. Inițiativa își propune să susțină elevii prin acțiuni și proiecte menite să îi motiveze în procesul educației, să le păstreze viu interesul pentru școală și pentru frecventarea cursurilor, să le dezvolte plăcerea pentru citit și studiu.

„Primele acțiuni din programul <<Constanța citește>> se vor desfășura în perioada imediat următoare: rechizite și bibliotecă online gratuite pentru toți preșcolarii și elevii de clasele 0-VIII din Constanța”, au anunțat reprezentanții instituției.

Așadar, în perioada 6 – 13 septembrie, Primăria, prin Direcția Generală de Asistență Socială Constanța, distribuie pachetele-cadou.

„Fiecare copil va primi o cutie frumos personalizată, plină cu toate cele necesare pentru un an școlar încununat de succes: ghiozdan, penar, cărți pentru lecturi școlare și lecturi suplimentare, caiete, ustensile de scris și alte rechizite și produse de papetărie necesare desfășurării activităților creative și instructive de la clasă – de la plastilină, foarfece, hârtie creponată, acuarele pentru cei mici, la seturi geometrice și alte obiecte specifice pentru elevii mai mari. Fiecare pachet pentru elevi conține rechizite de calitate, cu grafică atractivă din universul și preocupările elevilor, în funcție de vârsta și genul fiecăruia, precum și selecții de cărți atât bibliografia școlară cât și literatură contemporană, povești ilustrate, cu eroi și personaje îndrăgite de copii”, au mai transmis reprezentanții instituției.

De asemenea, Primăria Constanța va asigura accesul elevilor la o bibliotecă online cu peste 2.500 de cărți digitale în format audiobook, videobook sau ebook: atlase și enciclopedii National Geographic, Dorling Kindersley, videobookuri Disney, materiale educaționale Macmillan Education, Oxford University Press, Harvard University Press, teste MENSA sau STEM, manuale și auxiliare aprobate de Ministerul Educației și Cercetării, lecturi școlare, ficțiune, cele mai noi și mai căutate cărți ale momentului, literatură clasică, bestselleruri. Această bibliotecă le va oferi elevilor o experiență plăcută și modernă de interacțiune cu cărțile și va reprezenta și o adevărată bază de documentare școlară și de îmbogățire a cunoștințelor generale.

Biblioteca online va putea fi accesată prin telefon, tabletă, laptop sau calculator desktop, pe baza unor coduri unice de acces. Acestea vor fi transmise părinților prin intermediul cadrelor didactice responsabile (educatori, învățători și profesori diriginți).

„Așa cum am menționat, aceste acțiuni reprezintă debutul programului „Constanța citește“, care va continua pe tot parcursul anului școlar 2021 – 2022 cu activități menite să îi apropie pe copii de universul școlii, al cărților și al lecturii. Sperăm ca acest program să vină în sprijinul elevilor și al familiilor din municipiul Constanța și toți împreună – administrație locală, cadre didactice și părinți – să oferim o șansă reală și egală la educație copiilor noștri”, au mai precizat sursele citate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*