“Rechinii Albi” și-au cinstit eroul

Rechinii Albi și-au omagiat eroul. Foto: MApN - Dan Marcea

Cu ocazia Zilei Veteranilor din Teatrele de Operații – 11 Noiembrie, la bustul sublocotenentului post mortem Ionel Gheorghiță Drăgușanu, căzut la datorie la data de 29 iunie 2006, militarii Batalionului 341 Infanterie ”Constanța” au desfășurat o ceremonie religioasă pentru pomenirea și cinstirea memoriei acestuia.

La ceremonie au participat din partea Asociației Cultul Eroilor filiala Constanța, colonel în rezervă Remus Macovei și Dan Nicolau, iar din partea A.M.V.V.D sucursala Constanța, președintele asociației, domnul Cristian Crăciun, alături de fostul subofițer de comandă al batalionului, plutonier adjutant Manuel Vlăduț. Copiii de la grădinița din Topraisar au fost alături de ei, ca de fiecare dată.

Cu aceast prilej, maiorul Iulian Gemănariu, aflat la comanda Batalionului 341 Infanterie “Constanța”, a prezentat semnificația zilei de 11 Noiembrie și a rostit cuvinte emoționante:

“A fost o onoare pentru mine să cunosc un om precum sublocotenentul post mortem Ionel Gheorghiță Drăgușanu; la fel mă simt de onorat să vă cunosc pe voi, veteranii din teatrele de operații, camarazii cu care am fost împreună in misiuni. Un erou este și militarul care după ce a trecut printr-un incident în teatrul de operații, merge iar în misiune alături de camarazii lui, deși îi este greu, pentru că știe că celor din plutonul lui le face bine acest lucru și le dă curaj.“

Preotul militar Dragoș Ciobanu a oficiat o slujbă religioasă la bustul sublocotenentului post mortem Ionel Gheorghiță Drăgușanu iar la finalul activității au fost depuse coroane de flori din partea comenzii Batalionului 341 Infanterie “Constanța”, Asociației Cultul Eroilor filiala Constanța, A.M.V.D Constanța și din partea copiilor de la Grădinița Topraisar.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*