Razii ale Poliției Transporturi Constanța în porturi, aeroporturi și gări. Oamenii legii au confiscat țigări, legume, cereale și lemne

Camioane în Portul Constanța. FOTO Cătălin Schipor

Peste 1.000 de stații de cale ferată, aeroporturi, porturi, rute feroviare și navale au fost patrulate, controlate și verificate de polițiștii de la transporturi, în ultima săptămână, pentru siguranța celor care călătoresc.

În perioada 10 – 17 noiembrie a.c., Poliția Transporturi a continuat acțiunile la nivel național pentru menținerea siguranței în domeniul transporturilor aeriane, navale și feroviare.

Astfel, în această perioadă, polițiștii au patrulat în 368 de stații de cale ferată, în 524 de trenuri de călători și au asigurat măsurile de siguranță în 188 de aerogări, obiective economice, rute feroviare și navale.

În urma activităților desfășurate, au fost întocmite 23 de dosare penale, în principal privind săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, distrugere, loviri sau alte violențe, evaziune fiscală, fiind cercetate 21 de persoane.

Au fost efectuate 2 percheziţii și 10 persoane bănuite de comiterea unor fapte antisociale au fost identificate, în 2 cazuri acestea fiind arestate preventiv. Au fost depistate 7 persoane urmărite la nivel național, 14 minori lipsiți de supraveghere, 3 persoane cu probleme medicale psihice, care au fost internate în spitale, 8 vânzători ambulanţi neautorizaţi, 20 de cerşetori și 13 migranți.

Polițiștii au ridicat, în vederea confiscării sau indisponibilizării, 10.000 de țigarete, 400 kg. de legume, 543 kg. de produse din cereale, 450 de litri de ulei de floarea soarelui, 12 metri cubi de material lemnos şi alte bunuri, în valoare 18.337 de lei.

La data de 14 noiembrie, polițiștii Postului de Poliție Transporturi Navale Cernavodă au fost sesizaţi despre faptul că a fost sustras un ponton de acostare, tip platformă, care se afla acostat pe Canalul Dunăre-Marea Neagră. În urma verificărilor, polițiștii au identificat imediat ambarcațiunea de care era legat pontonul, fiind depistați cei bănuiți de furt. Pontonul, în valoare de 5.000 de lei, a fost predat proprietarului de drept. În Constanța, polițiștii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime au depistat în flagrant delict, la data de 17 noiembrie a.c., în Portul Constanţa, doi bărbați care transportau, într-un autoturism, 240 kg. de floarea-soarelui şi 80 kg. de boabe de porumb, în cauză fiind întocmit dosar penal.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*