Razie a polițiștilor municipiului Constanța. Au fost date amenzi de peste 45.000 de lei

Aproximativ 180 de polițiștii constănțeni vor fi la datorie în minivacanța prilejuită de Ziua Unirii Principatelor Române. FOTO cu rol ilustrativ

În cursul serii trecute, în intervalul orar 17.00 – 22.00, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța au desfășurat o acțiune cu efective mărite, pe linia menținerii unui climat optim de ordine și siguranță publică, prevenirea și combaterea faptelor ilegale, precum și a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Potrivit IPJ Constanța, la acțiune au participat peste 50 de polițiști din cadrul structurilor de poliție rutieră, ordine publică și investigații criminale, cu sprijinul jandarmilor și al polițiștilor locali constănțeni.

Astfel, au fost legitimate aproximativ 500 de persoane, totodată fiind oprite, pentru control, peste 300 de autovehicule. De asemenea, aproximativ 150 de conducători auto au fost testați cu aparatele etilotest și drug-test. În urma activităților, polițiștii au aplicat 115 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 45.000 de lei, dintre care 52 la O.U.G. 195/2002 și 46 la Legea 61/1991.

Totodată, polițiștii au reținut, în vederea suspendării, 4 permise de conducere și au retras 6 certificate de înmatriculare. De asemenea, polițiștii rutieri au constatat 2 infracțiuni contra siguranței pe drumurile publice.

Exemple:

În jurul orei 17.40, polițiștii au identificat un bărbat, de 20 de ani, care a condus un autoturism pe strada Soveja din municipiul Constanța, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Ulterior, în jurul orei 20.15, polițiștii au identificat un bărbat, de 36 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Aurel Vlaicu din municipiul Constanța, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În ambele cauze au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*