Bărbat de 60 de ani, reținut după ce a fost prins în Portul Constanța cu țigări de contrabandă în valoare de 150.000 de lei

Bărbat de 60 de ani, reținut după ce a fost prins în Portul Constanța cu țigări de contrabandă în valoare de 150.000 de lei

Un constănțean în vârstă de 60 de ani s-a ales cu un dosar de cercetare penală după ce a fost prins, într-o dană a Portului Constanța, în timp ce încărca baxuri cu țigări de contrabandă de pe o navă cu pavilion Malta. Țigările, în valoare de aproximativ 150.000 de lei, au fost confiscate, iar bărbatul a fost reținut de polițiști.

Potrivit Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, polițiști din cadrul Serviciului Transporturi Maritime Constanța s-au sesizat marți, 02 noiembrie, cu privire la faptul că, într-o dană a Portului Constanța, un bărbat încărca mai multe baxuri cu țigarete.

În urma verificării autoturismului, polițiștii au identificat 12 baxuri a câte 50 de cartoane (120.000) de țigarete netimbrate, pentru care persoana în cauză nu deținea documente de proveniență. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, conform Legii 86/2006. Bunurile menționate, cu o valoare de aproximativ 150.000 de lei, au fost ridicate, în vederea indisponibilizării.

Continuând cercetările, polițiștii din cadrul Serviciului de Poliție Transporturi Maritime Constanța, împreună cu polițiști ai Gărzii de Coastă Constanța și reprezentanți ai Căpităniei Zonale Constanța, respectiv Biroului Vamal de Frontieră Constanța, au efectuat un control la bordul unei nave, sub pavilion Malta, acostată în portul Constanța. Au fost descoperite 36 de cartoane de țigarete nemarcate și nedeclarate, în valoare totală de aproximativ 1.000 de lei. Bunurile au fost reținute de către organele vamale, fiind luată măsura sancționării față de căpitanul navei.

Bărbat de 60 de ani, reținut după ce a fost prins în Portul Constanța cu țigări de contrabandă în valoare de 150.000 de lei

În urma probatoriului administrat în cauză, bărbatul de 60 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de miercuri, 3 noiembrie, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, cu propuneri corespunzătoare. Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*