Razie a polițiștilor în municipiul Constanța: au fost aplicate sute de amenzi, în valoare de peste 130.000 de lei

Polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța au desfășurat în cursul nopții trecute acțiuni pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, prevenirea și combaterea faptelor ilegale, precum și a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Potrivit IPJ Constanța, la acțiunea desfășurată în municipiul Constanța au participat peste 100 de polițiști de ordine publică, poliție rutieră și investigații criminale, precum și jandarmi ai Grupării Mobile „Tomis”, ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța și polițiști locali din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Constanța.

Astfel, au fost legitimate aproximativ 1.000 de persoane, au fost controlate 615 autovehicule, totodată fiind verificate 48 de localuri publice.

În urma activităților, au fost aplicate 352 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 130.000 de lei, dintre care 187 la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și 151 la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Totodată, au fost reținute, în vederea suspendării, 20 de permise de conducere. De asemenea, polițiștii au constatat două infracțiuni la regimul rutier.

Exemple:

Polițiști din cadrul Biroului Rutier au identificat un bărbat, de 45 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Aurel Vlaicu din municipiul Constanța, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Polițiști din cadrul Secției 4 au identificat un bărbat, de 30 de ani, care a condus un autoturism pe strada Eliberării din municipiul Constanța, în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drug-test a reieșit o valoare pozitivă pentru cannabis, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii substanțelor din sânge.

În ambele cauze au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*