RAJA va întrerupe la noapte, pentru 36 de ore, furnizarea de apă potabilă în mai multe zone din Constanța

Apa e oprită
Se oprește apa. FOTO Arhivă

RAJA va executa, în perioada 11 – 13 octombrie, ample lucrări de investiții ce vor afecta buna funcționare a Stației de pompare Călărași.

Potrivit RAJA, se va realiza racordarea tronsoanelor de conducte de aducțiune noi la rețeaua de aducțiune existentă și conectarea mai multor puțuri la instalația nou executată. Astfel, se va mări capacitatea de transport de la sursele de mare adâncime către Stația de pompare Călărași, dar și către cartierul Palazu Mare și orașul Ovidiu. Totodată, RAJA va realiza, cu fonduri proprii, înlocuirea a două vane de legătură și montarea unui nou tronson pe conducta de aducțiune.

Drept urmare, se va întrerupe furnizarea apei de marți, 11 octombrie, ora 22.00, până joi, 13 octombrie, ora 10.00. În acest interval de timp, vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din următoarele zone:

  • Palazu Mare, Boreal, Tomis Plus și Impact;
  • Zona Comercială Nord (Dedeman, Carrefour, Selgros);
  • Pescărie, Delfinariu, Stadion Gheorghe Hagi, Piața Chiliei, Tăbăcărie, Faleză Nord;
  • Bd. Tomis, cartierele Tomis I, Tomis II, Capitol și Spitalul Clinic Județean Constanța;
  • Zonele Peninsulară, Centru și Spitalul Militar;
  • Orașul Ovidiu (partea stângă, sensul de mers spre Lumina).

Miercuri, 12 octombrie, în toate zonele afectate din municipiul Constanța se va furniza apă în intervalul orar 06.00 – 09.00 din rezerva de apă stocată la nivelul rezervorului de la stația de pompare Călărași.

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție ale constructorului împreună cu formațiile de lucru ale RAJA vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în parametrii optimi. Totodată, rugăm utilizatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă”, au transmis reprezentanții societății.

Investițiile fac parte din Contractul de Lucrări CL32 – Reabilitare conducte aducțiune Constanța, în valoare de aproape 40 de milioane de lei cu TVA, derulat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. ti-ai dreak de avariati, va bateti joc de un oras intreg sub pretextul “investitiilor”…fi-mi-ae scarba de voi !

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*