RAJA oprește, de miercuri noapte până joi, furnizarea de apă în mai multe cartiere din zona de nord a Constanței

Din cauza unei avarii, RAJA oprește furnizarea de apă în mai multe cartiere din zona de nord a Constanței. FOTO cu rol ilustrativ

Pentru remedierea unei avarii survenite pe conducta principală de distribuție de la nivelul Stației de Tratare și Pompare Constanța Nord, RAJA SA este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, de miercuri, 05 aprilie, ora 22.00, până joi, 06 aprilie, ora 16.00.

Potrivit RAJA, vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din următoarele zone:

  • bulevardul Aurel Vlaicu, tronsonul cuprins de aleea Universității și bulevardul Tomis, precum și străzile adiacente: Smaraldului, Agatului, Opalului, Perlei, Safirului și Topazului;
  • Aleea Universității și străzile adiacente: Granatului, Jadului, Ametistului;
  • Perimetrul delimitat de bulevardul Tomis – Soveja – bulevardul Al. Lăpușneanu – bulevardul Aurel Vlaicu – bulevardul Tomis, precum și punctele termice numerele 45, 120, 122, 123, 138, 139, 140 și 142, (Cartierele Tomis Nord, Cireșica, Tic – Tac, Boema, parțial Tomis III);

În perioada desfășurării lucrărilor de reparații vor avea presiuni scăzute abonații din: Satul de Vacanță – Complex Dobrogea, Stațiunea Mamaia, Mamaia Nord, Mamaia Sat, Hanul Piraților, Depozitul 10, Tabăra de Copii Năvodari și zona Ecluza Năvodari.

Pe lângă complexitatea lucrărilor, intervalul de sistare a alimentării cu apă este determinat și de lungimea instalațiilor, a diametrului acestora, dar și a debitului de apă. Timpul necesar pentru golirea și umplerea rețelei de distribuție din zona afectată poate fi de la patru până la șase ore. Prin urmare, reluarea furnizării apei potabile se va realiza în mod progresiv în fiecare sector afectat.

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în parametrii optimi”, au transmis reprezentanții societății.

Totodată, aceștia roagă utilizatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*