RAJA Constanța: Tariful la apă nu va fi majorat de la 1 octombrie!

Sediul RAJA
Sediul RAJA

RAJA Constanța neagă informația potrivit căreia de la 1 octombrie va fi majorat tariful pentru serviciile de furnizare a apei în județul Constanța.

Potrivit reprezentanților societății, precizarea este făcută ca urmare a unor postări și comentarii în mediul on-line referitoare la majorarea, începând cu data de 1 octombrie, cu 50 la sută a prețurilor/tarifelor pentru serviciile de furnizare a apei potabile și de canalizare, practicate de RAJA SA, „precum și intenția și dorința unor aleși locali de a iniția referendum pentru reducerea prețului la apă”.

Astfel, RAJA face următoarele precizări:

  1. RAJA S.A. nu va majora  tarifele începând cu data de 01 octombrie și nici până la finalul anului curent.
  2. Ultima creștere a tarifelor a fost realizată în luna ianuarie 2019. Prin urmare, în aproape doi ani, RAJA S.A. nu a aplicat măriri de tarife și nici măcar ajustări cu indicele de inflație, deși în ultima perioadă costurile curente cu energia electrică, combustibilii și alte materiale necesare întreținerii și amortizării instalațiilor au crescut considerabil.
  3. La ora actuală, prețul aplicat de RAJA S.A. la apă potabilă se află pe locul 12 în clasamentul național în rândul celor 45 de operatori regionali de profil.
  4. Dacă tot se dorește a se veni în sprijinul cetățenilor cu organizarea unui Referendum, vă propunem ca tema acestuia să fie reducerea tuturor prețurilor plătite de către cetățeni pentru utilitățile publice și, pe lângă apă, să se aibă în vedere și scăderea prețurilor pentru gaze, energie electrică, energie termică, salubritate etc.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*