RAJA anunță că localitatea Anghel Saligny se confruntă cu o lipsă de apă potabilă la robinete din cauza unei avarii

Apa e oprită
Se oprește apa. FOTO Arhivă

În cursul zilei de 29 octombrie, la nivelul sistemului de alimentare cu apă al localității Anghel Saligny, din județul Constanța, s-au constatat modificări ale parametrilor de turbiditate a apei potabile, determinate de colmatarea puțului pentru captarea apei de la mare adâncime.

Deși s-au luat măsuri suplimentare de tratare și filtrare a apei, pentru înlăturarea excesului de săruri și minerale, care produc o turbiditate crescută a acesteia, apa nu este propice consumului uman, putând fi folosită doar pentru uz menajer.

„Pentru că prioritatea noastră este consumatorul, RAJA S.A. a decis sistarea furnizării apei către abonații din localitatea Anghel Saligny până la încadrarea acesteia în parametrii de potabilitate.

În vederea remedierii situației se impune forarea și echiparea unui puț nou pentru alimentarea cu apă de calitate a localității Anghel Saligny, investiție ce necesită timp.

Până la finalizarea acesteia, RAJA va asigura alimentarea cu apă a localității, pe termen determinat, printr-o lucrare provizorie. Astfel, reluarea apei către abonații afectați se va face în cursul zilei de vineri, 1 noiembrie, începând cu ora 16.00.

Deoarece apa este una din nevoile primare ale oamenilor, pe timpul desfășurării lucrărilor, RAJA va asigura apa potabilă pentru locuitori prin intermediul unei cisterne amplasate în zona Primăriei

Mulțumim locuitorilor din localitatea Anghel Saligny pentru înțelegere și ne cerem scuze pentru disconfortul creat! Totodată, îi asigurăm că vom depune toate eforturile necesare pentru remedierea situației şi reluarea furnizării apei potabile la parametri optimi într-un interval de timp cât mai scurt.“, au transmis reprezentanții RAJA.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*