RAJA anunță că intervenția de pe bulevardul Tomis este prea complexă. Lucrările vor continua și joi, 24 martie

Avarie la rețeaua de apă caldă și căldură din Constanța. FOTO Arhiva CTnews
Avarie la rețeaua de apă caldă și căldură din Constanța. FOTO Arhiva CTnews

Reprezentanții RAJA SA au anunțat în după-amiaza zilei de miercuri, 23 martie, că, pe parcursul desfășurării lucrărilor de remediere a avariei de pe bulevardul Tomis din municipiul Constanța, au fost întâmpinate mai multe obstacole ce au îngreunat operațiunile.

„În momentul decopertării zonei, s-au identificat cabluri electrice care au impus precauție în executarea operațiunilor, fiind necesară asistență de specialitate din partea furnizorului de energie. Deoarece conducta avariată este mult subțiată din cauza vechimii, s-a hotărât realizarea unui manșon pe o lungime de trei metri, confecționat din oțel, ce are rolul de a proteja și susține instalația. În cazul în care nu se execută această protecție, conducta ar putea ceda în viitorul apropiat, lăsând fără apă foarte mulți consumatori pentru o perioadă mare de timp”, au precizat reprezentanții RAJA.

Ținând cont de aceste aspecte, dar și de timpul necesar pentru degajări, lucrările de sudură, dar și intrarea în presiune a conductei, intervențiile executate miercuri, 23 martie, nu vor putea fi finalizate, fiind necesară realizarea acestora și în cursul zilei de joi, 24 martie, în același interval orar.

În această seară, începând cu ora 19.00, se va relua furnizarea apei către consumatorii afectați.

Joi, 24 martie, între orele 09.00 – 19.00 vor continua operațiunile de remediere a avarie. Vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din următoarele zone:

  • perimetrul delimitat de bulevardul Tomis – bulevardul Alexandru Lăpușneanu – Ion Luca Caragiale – Baba Novac – Soveja – Ștefăniță Vodă – bulevardul Aurel Vlaicu – bulevardul Tomis;
  • cartierele Tomis Nord, Brotăcei, Tomis II și Anadalchioi;
  • strada Poporului;
  • zona străzilor Tulcei și Badea Cârțan, precum și cei arondați punctele termice: 46, 47, 48, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 100, 102, 104, 117, 120 – 124 și 147.
  • bulevardul Tomis, tronsonul cuprins de cartierele Brotăcei și Capitol.

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat utilizatorilor afectați, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în parametrii optimi în timp operativ”, au mai transmis sursele citate.

Având în vedere diametrul conductei, debitul mare de apă și lungimea rețelei, reluarea furnizării apei potabile se va realiza în mod progresiv în fiecare sector afectat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*