În urma avertizărilor meteorologice de instabilitate atmosferica accentuată, ce se preconizează a se manifesta prin averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, pentru a interveni cu promptitudine în rezolvarea problemelor ce pot apărea în funcționarea sistemelor operate, la nivelul RAJA S.A. s-a reactivat Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă, în intervalul 13 iulie, ora 12,00 – 16 iulie, ora 08,00.
Pentru remedierea rapidă a eventualelor avarii, la nivelul Comandamentului au fost constituite zeci de echipe de intervenţie la nivelul localităților deservite, dotate cu utilajele necesare, ce vor asigura permanenţa în toată această perioadă.
Asigurăm toţi abonaţii societăţii că echipele noastre de intervenție vor depune toate eforturile pentru asigurarea serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare la parametrii optimi.
Singurele probleme care pot apărea în funcţionarea sistemelor de distribuţie apă și canalizare, și care nu țin de operativitatea echipelor noastre, sunt cele legate de lipsa energiei electrice (cabluri şi fire de înaltă tensiune smulse de vânt). În aceste condiţii, rugăm toţi abonaţii să dea dovadă de înţelegere, pentru că RAJA va face tot ce este necesar pentru reluarea alimentării cu apă imediat ce sunt rezolvate problemele apărute în furnizarea energiei.
“Totodată, facem un apel către toţi consumatorii care înregistrează probleme la sistemul de alimentare cu apă potabilă şi canalizare, pentru remedierea acestor situaţii într-un timp cât mai scurt, să sesizeze toate avariile apărute la dispeceratul societăţii, la numărul de telefon: 0241.924”, au transmis reprezentanții RAJA.
UPDATE
Ploile abundente ce au căzut astăzi, 13 iulie 2018, într-un interval scurt de timp, însoțite de căderi de grindină și vânt puternic, au condus la acumularea unor cantități însemnate de apă pe străzile din municipiul și din județul Constanța, depășind cu mult debitele de preluare ale sistemului de canalizare. Până la această oră la Dispeceratul RAJA s-au înregistrat 30 de reclamații, cele mai multe venind din municipiul Constanța, din zonele Coiciu, Faleză Nord, I.C. Brătianu, cartierul Palazu Mare, Stațiunea Mamaia și din orașul Ovidiu, zona Cișmelei.
În prezent sunt constituite 16 echipe de intervenţie la nivelul municipiului Constanța, respectiv 18 echipe pentru restul județului, dotate cu wome, vidanje și pompe de mare putere, care acționează pentru remedierea tuturor solicitărilor primite la dispeceratul societății, dar și pentru degajarea carosabilului în zonele predispuse la inundații: Dacia, Delfinariu, Bd. Ferdinand, Aurel Vlaicu,asigurând permanența în toată această perioadă.
Be the first to comment