Rafinăria Petromidia se oprește pentru 40 zile. Unitatea intră în revizie generală după cinci ani de lucru

Angajati Petromidia. FOTO KMG International
Angajati Petromidia. FOTO KMG International

Rafinăria Petromidia de lângă Năvodari își oprește instalațiile pentru mai bine de o lună. Revizia generală este programată să aibă loc între 11 octombrie și 20 noiembrie 2015. Cu toate activitatea se oprește, compania va avea grijă să asigure livrările către clienți din stocurile proprii și de pe piața regională.

“Revizia generală are loc o dată la 5 ani, în acord cu legislaţia în vigoare pentru funcţionarea unei rafinării, iar investiţia totală din acest an pentru revizia rafinăriei Petromidia şi a diviziei de petrochimie se ridică la 77,5 milioane USD. Revizia tehnică programată are scopul de a asigura un grad ridicat de siguranţă a echipamentelor aflate în funcţiune, la un cost scăzut de mentenanţă, precum şi îmbunătăţirea eficienţei instalaţiilor printr-o disponibilitate mecanică ridicată“, a declarat Yedil Utekov, directorul general al companiei Rompetrol Rafinare.

Lucrările din 2015 sunt coordonate și Rominserv, contractorul general al KMG International, dar și de alte 44 de companii. O adevărată armată de specialiști formată din 3600 de angajați. În această perioadă sunt luate măsuri de siguranță pentru evitarea unor accidente de muncă. Reprezentanții companiei spun că Rafinăria Petromidia a procesat o cantitate record de materie primă – peste 5 milioane tone – iar în ultimul an nu a avut nicio oprire programată sau accidentală.

Rafinăria Petromidia este cea mai mare unitate de profil din ţară, iar performanţele au fost realizate în urma investiţiilor susţinute de KMG International şi unicul său acţionar, compania naţională de petrol şi gaze din Kazakhstan, KazMunayGas, pentru creşterea capacităţii de prelucrare la peste 5 milioane tone anual, precum şi în modernizarea instalaţiilor industriale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*