Raed Arafat spune că centrul de scafandri ISU de la Mangalia ar putea fi gata în acest an

Exercitiu militar scafandrii ambarcatiuni nava. FOTO Fortele Navale Romane

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat marți, 29 ianuarie, că centrul de scafandri ISU de la Mangalia ar putea fi gata în acest an.

Raed Arafat a fost prezent la bilanțul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea și cu acest prilej a vorbit și despre centrul de scafandri ISU de la Mangalia.

“Centrul este unul din proiectele pe care le avem. Nu pot să vă spun suma exactă care este alocată, dar este unul din cele mai avansate proiecte. În cursul acestui an, începutul anului viitor trebuie să fie integral finalizată partea de simulare. Acum depinde de constructor și de cel care îl realizează. Pot fi anumite întârzieri, dar fondurile sunt, lucrarea va fi realizată”, a spus Arafat.

El a precizat că acolo va fi inclus și un simulator de ape curgătoare pentru a pregăti pompierii care intervin în zona fluvială.

“Va include și un simulator și de ape curgătoare pentru că pentru pompieri e diferență față de cei care sunt doar în zona mării, ei intervin și în zona fluvială, lacuri, și bineînțeles în zona mării pentru colegii de la Constanța. Asta înseamnă o pregătire inclusiv în anumite condiții pe care nu le regăsești dacă faci antrenament numai în apă mării și atunci simulatorul va include și aceste condiții simulate pentru cei care sunt în pregătire”, a explicat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

El își propune o creștere a numărului de scafandri ISU la nivel național, dorind să existe echipe permanente gata oricând de intervenție.

“Numărul scafandrilor nu este suficient, numărul scafandrilor este puțin, norocul nostru este că ne mai ajută și colegii de la Ministerul Apărării. Intenția noastră este să formăm scafandri pentru toate județele care au ape interioare, râuri, lacuri, bineînțeles plus Constanța. Intenția este să ajungem să avem de gardă în permanență o echipă de scafandri. Deci vreau să încet-încet ca scafandrii să devină salvatori nu numai recuperatori de persoane decedate și asta înseamnă o intervenție rapidă, o intervenție la timp, asta înseamnă o analiză asupra nevoii, mai ales în perioada sezonului și o analiză asupra locurilor unde vor fi amplasate echipe care sunt de serviciu de scafandri”, a mai afirmat Raed Arafat.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*