Radu Mazăre și Decebal Făgădău, trimiși în judecată de procurorii anticorupție în două dosare de abuz în serviciu

Decebal Făgădău și Radu Mazăre. FOTO CTnews.ro
Decebal Făgădău și Radu Mazăre. FOTO CTnews.ro

Ultimii doi primari ai municipiului Constanța, Radu Mazăre și Decebal Făgădău, au fost trimiși în judecată de către procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție Constanța, în două dosare distincte, ambii sub acuzația de abuz în serviciu. Alături de cei doi a mai fost trimisă în judecată, în ambele dosare, și Marcela Enache, la data faptelor secretar al municipiului Constanța.

În rechizitoriile întocmite, procurorii au reținut că în perioada 2007 – 2012, Radu Mazăre, în calitatea de primar al Constanței, și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de dispozițiile legale, în sensul că ar fi dispus vânzarea a 10 terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța în alte condiții decât prin licitație publică – negociere directă, și fără ca rapoartele de evaluare să fi fost aprobate de Consiliul Local. De asemenea, terenurile respective, situate în stațiunea Mamaia, în imediata vecinătate a plajei ori în zone cu un potențial turistic și comercial deosebit – pe malul Lacului Siutghiol, Parcul Tăbăcăriei etc., ar fi fost vândute la prețuri mult diminuate, împrejurare prin care s-ar fi produs patrimoniului municipiului Constanța un prejudiciu în valoare de 1.732.687 euro, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru cumpărători.

În demersurile sale, edilul ar fi beneficiat de ajutorul Marcelei Enache, care, în calitate secretar al municipiului Constanța, ar fi contrasemnat o parte dintre documentele care au stat la baza tranzacțiilor respective.

Potrivit procurorilor anticorupție, în aceeași manieră ar fi acționat și Decebal Făgădău și Marcela Enache în cursul anului 2015, când și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de dispozițiile legale în legătură cu vânzarea a trei terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța.

Prin aceste demersuri cei doi ar fi produs patrimoniului municipiului Constanța un prejudiciu în valoare de 133.688 euro, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru cumpărători.

Primăria municipiului Constanța a transmis că se constituie parte civilă în procesul penal cu sumele menționate. În cele două cauze au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarele au fost trimise spre judecare Tribunalului Constanța cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cele două cauze.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*