Puncte de colectare a deșeurilor din Constanța, vandalizate

Puncte de colectare deșeuri din Constanța, vandalizate. FOTO Primăria Constanța

Mai multe puncte de colectare a deșeurilor din Constanța au fost vandalizate.

“Un nou fenomen ia amploare la Constanța, în contextul introducerii sistemului de garanție-returnare. Punctele de colectare a deșeurilor sunt vandalizate, igluurile în care se colectează selectiv sunt răsturnate, iar PET-urile, dozele de aluminiu și sticlele sunt scoase din aceste recipiente în vederea valorificării la agenții economici. Astfel, se creează o stare de dezordine la platformele de colectare a deșeurilor, iar unele dintre containerele de depozitare sunt distruse” – Primăria Constanța.

Pentru descurajarea celor care săvârșesc astfel de fapte, polițiștii locali au intensificat acțiunile de monitorizare a platformele de colectare a deșeurilor. În perioada 30 noiembrie 2023- 19 martie 2024, au fost depistate 345 de persoane care răscoleau în gunoi, în vederea recuperării de materiale reciclabile, fiind aplicate sancțiuni în valoare de 169.850 lei conform HCL nr. 77/2021.

Reprezentanții Primăriei Constanța fac un apel către constănțeni să nu asiste impasibili la actele de vandalism, ci să apeleze imediat numărul unic de urgențe 112 sau dispeceratul Direcției Generale Poliția Locală Constanța, la numerele de telefon 0241484205 și 0341/922.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*