FOTO Ziua Eroilor Neamului, sărbătorită în Cumpăna la cele trei monumente ale eroilor din localitate

Ziua Eroilor Neamului, sărbătorită în Cumpăna. FOTO Primăria Cumpăna

Conform tradiției, de Ziua Înălțării Domnului, se comemorează și Ziua Eroilor, o sărbătoare dedicată eroilor cunoscuți și necunoscuți căzuți în luptă de-a lungul veacurilor pentru credință, libertate, apărare și reîntregirea neamului.

Joi, 10 iunie, începând cu ora 11.00, reprezentanți ai Consiliului Local Cumpăna, Liceului Tehnologic Nicolae Dumitrescu, Asociația „Cumpăna Tinerilor” și ale celor două grădinițe, au depus coroane de flori la cele trei monumente ale eroilor din localitate.

„În această zi, a ridicării la ceruri a Mântuitorului, credincioșii se roagă în taină ca eroii să vegheze la destinele României. În toate bisericile din țară și străinătate se fac slujbe pentru pomenirea tuturor eroilor români căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului. Este ziua când ne înclinăm frunțile și rostim o rugăciune pentru sufletele celor care au pierit departe de cei dragi pentru o cauză dreaptă. Sărbătoarea sfântă a Învierii Domnului să reverse asupra dumneavoastră sănătate, belșug și bucurie, pace în suflet, dragoste în inimă și liniște în familie”, au transmis reprezentanții Primăriei Cumpăna.

Cu această ocazie a fost omagiat și veteranul de război Ceapa Ion (104 ani) cetățean de onoare al comunei Cumpăna.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*