Punct de vamă-graniță pentru sudul litoralului, la Tuzla

Regional Air Services – Aeroport Tuzla

Statul român deschide un nou punct de vamă și frontieră, primul de acest fel realizat fără eforturi de la bugetul public, cu sprijinul Aeroportului Tuzla. Nivelul de siguranță și securitate în privința accesului persoanelor în zona de sud a litoralului va fi, astfel, îmbunătățit.

Potrivit reprezentanților Aeroportului Tuzla, proiectul vine în sprijinul intereselor societății civile, așa cum sunt acestea definite prin politicile Comisiei Europene care vizează accesibilizarea spațiului european prin crearea facilităților de vamă și frontieră – în special acolo unde activitatea economică susține această cerere.

„De asemenea, este o veste foarte bună că, în sfârșit, investiții de interes public general care anterior erau plătite din bugetul de stat găsesc, acum, finanțare din mediul privat. Este un proiect modern, inteligent și sigur care folosește un model foarte răspândit în UE”, au precizat sursele citate.

Constanța este deservit, în partea de nord, de Aeroportul Mihail Kogălniceanu – care este focalizat pe traficul de avioane mari dar și militare, și de Tuzla, care deservește zona de sud și este focalizat pe traficul mic și mediu și care va funcționa ca un racord cu țări de interes turistic, precum Turcia, Grecia sau Bulgaria. În consecința, cele două aeroporturi se completează ca servicii.

„Reamintim că Aeroportul Tuzla a fost premiat în anul 2009 de către Airport Forum drept <<cel mai dinamic aeroport din România>>. Este un aeroport viu, atrăgător, performant, în pas cu vremurile și care ocupă de 15 ani locul 2, 3 și, mai rar, 4, în ceea ce privește numărul de mișcări de aeronave și un loc fruntaș în ceea ce privește numărul de pasageri. Compania are experiență uriașă în aviația generală, unde este lider de piață”, au mai transmis reprezentanții aeroportului.

Pentru că deschiderea unui punct de vamă și frontieră reprezintă o investiție substanțială, care pune presiune asupra bugetului public, statul român și Regional Air Services – Aeroport Tuzla dezvoltă un parteneriat prin care să rezolve acest impediment și să asigure totodată cele mai bune condiții de acces și trafic pe calea aerului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*