Amenzi de aproape 30.000 de lei, în urma unei acțiuni a polițiștilor rutieri constănțeni

Polițiștii rutieri constănțeni au verificat modul în care se efectuează transporturile publice de persoane. FOTO: IPJ Constanța

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier și ai celorlalte formațiuni rutiere din județul Constanța au desfășurat luni, 14 noiembrie, acțiuni pentru verificarea modului în care se efectuează transporturile publice de persoane.

Potrivit Poliției Județene Constanța, acțiunea a vizat verificarea legalității transporturilor rutiere publice de persoane, prin verificarea deținerii documentelor necesare efectuării transportului public de persoane de către operatorul de transport și de conducătorul auto, verificarea respectării traseului și a graficului de circulație cu opririle aferente, respectarea capacității maxime de încărcare ale autovehiculelor de transport persoane, avându-se în vedere situațiile în care persoanele sunt transportate în picioare și verificarea valabilității inspecției tehnice periodice a autovehiculului.

Astfel, aproximativ 90 de conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest și cinci cu aparatul drug-test. În urma activităților, au fost aplicate 33 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 29.000 de lei, dintre care 12 pentru nepurtarea centurii de siguranță și șase pentru folosirea telefonului mobil.

Totodată, au fost reținute, în vederea suspendării, opt permise de conducere, dintre care trei pentru depășirea, cu peste 50 km/h, a vitezei legale, trei pentru neacordarea de prioritate autovehiculelor, unul pentru nerespectarea culorii roșie a semaforului și unul pentru defecțiuni tehnice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*