Proprietarul unei firme din Constanța s-a ales cu dosar penal pentru deținere de produse chimice expirate

Sediul Inspectoratului de Poliție Județean - IPJ Constanța. FOTO Catalin Schipor
Sediul Inspectoratului de Poliție Județean - IPJ Constanța. FOTO Catalin Schipor

Polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat, în cursul zilei de ieri, 26 noiembrie a.c., o acțiune pe linia controlului substanțelor toxice, împreună cu specialiști din cadrul D.S.P. Constanța și D.S.V.S.A. Constanța.

În cadrul activităților, a fost controlată o societate comercială, cu sediul în municipiul Constanța, unde au descoperit mai multe produse – aproximativ 93 de kilograme și 66 de bucăți – utilizate în activitatea de dezinfecție, dezinsecție și deratizare, care aveau termenul de valabilitate expirat și care nu prezentau etichetă în limba română pentru a se putea stabili termenul de valabilitate, modul de utilizare și alte date de interes.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute de art. 359 alin. 1 din C.P.P., privind traficul de produse sau substanțe toxice și ale art. 98 alin. 5, lit. b) din O.U.G. 195/2005, privind protecția mediului, respectiv neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri.

Deșeurile rezultate au fost indisponibilizate și izolate, urmând a fi neutralizate.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*