Proprietarul unei firme din Constanța s-a ales cu dosar penal pentru deținere de produse chimice expirate

Sediul Inspectoratului de Poliție Județean - IPJ Constanța. FOTO Catalin Schipor
Sediul Inspectoratului de Poliție Județean - IPJ Constanța. FOTO Catalin Schipor

Polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat, în cursul zilei de ieri, 26 noiembrie a.c., o acțiune pe linia controlului substanțelor toxice, împreună cu specialiști din cadrul D.S.P. Constanța și D.S.V.S.A. Constanța.

În cadrul activităților, a fost controlată o societate comercială, cu sediul în municipiul Constanța, unde au descoperit mai multe produse – aproximativ 93 de kilograme și 66 de bucăți – utilizate în activitatea de dezinfecție, dezinsecție și deratizare, care aveau termenul de valabilitate expirat și care nu prezentau etichetă în limba română pentru a se putea stabili termenul de valabilitate, modul de utilizare și alte date de interes.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute de art. 359 alin. 1 din C.P.P., privind traficul de produse sau substanțe toxice și ale art. 98 alin. 5, lit. b) din O.U.G. 195/2005, privind protecția mediului, respectiv neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri.

Deșeurile rezultate au fost indisponibilizate și izolate, urmând a fi neutralizate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*