Promovabilitate de aproape 70 la sută la Bacalaureat în județul Constanța. Trei candidați au obținut media 10

Au fost afișate rezultatele obținute la Evaluarea Națională. FOTO CTnews.ro

Ministerul Educației a publicat luni, 27 iunie, pe site-ul dedicat, rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2022.

Rezultatele au fost afișate atât pe pagina web menționată anterior, cât și în centrele de examen, prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților.

Astfel, la nivelul județului Constanța au promovat 3.153 de candidați, dintr-un total de 4.530 de candidați prezenți, rata cumulată de promovare, înainte de contestații, fiind de 69,60 la sută, față de 64,25 la sută în 2021.

  • trei candidați au obținut media 10;
  • medii între 6 și 6,99: 677;
  • medii între 7 și 7,99: 830;
  • medii între 8 și 8,99: 953;
  • medii între 9 și 9,99: 690.

Contestațiile pot fi depuse/ transmise luni, 27 iunie, în intervalul orar 12.00 – 18.00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/ transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației este finală și poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi anunțate în data de 1 iulie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*