Proiect privind digitalizarea serviciilor oferite de primărie, cu o finanțare europeană de aproape 325.000 de euro, implementat în comuna Peștera

Primăria Peștera. FOTO Adrian Boioglu
Primăria Peștera. FOTO Adrian Boioglu

Consilierii locali ai comunei Peștera au aprobat în ultima ședință, ce a avut loc săptămâna aceasta, implementarea unui proiect cu finanțare europeană, prin Planului Național de Redresare şi Reziliența (PNRR) ce vizează digitalizarea serviciilor oferite de primărie, cu o valoare de 1.598.745 de lei, fără TVA, respectiv aproape 325.000 de euro.

„Pe ordinea de zi a Consiliului Local Peștera am avut aprobarea cererii de finanțare și a valorii proiectului pentru obiectivul de investiții <<Digitalizarea serviciilor comunei Peștera>>, pe componenta 10 a PNRR, respectiv Fondul local. Proiectul presupune eficientizarea și digitalizarea fluxurilor de lucru în mediul organizațional, dotarea cu infrastructură hardware la nivelul de UAT, servicii personalizate, gen să completăm cu anumite programe informatice. De asemenea, este inclusă și monitorizarea video la nivel de comună, în prezent avem câteva camere funcționale și sistemul necesită o extindere și în alte localități instalare de sisteme noi. Vom informatiza compartimentele din cadrul primăriei, cele care nu sunt informatizate și dotări cu infrastructură, cu calculatoare noi, periferice, programe”, a precizat primarul localității, Nicoleta Vrabie.

Ea spune că cererea de finanțare a fost depusă pe ultima sută de metri, deoarece în momentul respectiv mai rămăseseră disponibile, pe componenta respectivă a PNRR, mai puțin de 10 la sută din fondurile repartizate, dar aceasta este eligibilă și respectă condițiile impuse.

„Cererea am depus-o miercuri (25 mai – n.r.). Mai rămăseseră la momentul depunerii 1,7 milioane de euro. Valoarea proiectului este 324.770 de euro. Acum așteptă răspuns, deși, când am primit informarea de la minister că s-a deschis componenta 10 pe PNRR pentru depunerea cererilor, s-a spus că va conta ordinea depunerii. Suntem eligibili. Când am depus noi cererea mai erau opt la sută disponibili”, a explicat edilul comunei Peștera.

Nicoleta Vrabie a mai afirmat că în ultima perioadă au fost depuse mai multe cereri de finanțare, cu o valoare totală de aproximativ 120 de milioane de lei, ce vizează, între altele, realizarea rețelei de gaze din comună, asfaltarea unor drumuri, construirea de poduri, precum și modernizarea rețelei de apă.

„Mai avem cereri de finanțare, depuse pe Anghel Saligny (Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, ce are ca obiectiv modernizarea comunităților locale prin realizarea de investiții în infrastructura locală – n.r.), pentru gaz. Am depus în luna aprilie. Valoarea este de 43 de milioane de lei. Sunt 10 kilometri intravilan și șase kilometri de racord între sate. Am mai depus, tot pe Anghel Saligny, pentru asfaltarea a aproximativ 15 kilometri de drum, în valoare de 48 de milioane de lei. De asemenea, am mai depus un proiect pentru construirea a trei poduri, cu o valoare de aproximativ 17 milioane de lei. Un alt proiect se referă la modernizarea rețelei publice de apă potabilă, de 12 milioane de lei. Totodată, mai avem un proiect și la CNI (Compania Naţională de Investiții – n.r.) pentru extinderea școlii”, a mai declarat primarul Nicoleta Vrabie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*