Furtuna puternică ce a lovit județul Constanța a pus în pericol viețile mai multor copii care se antrenau cu caiacele pe lacul Siutghiol

Furtuna puternică ce s-a abătut asupra județului Constanța în dimineața zilei de vineri, 14 iulie, a provocat panică în rândul a mai multor copii care se antrenau cu caiacele pe lacul Siutghiol.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța, pompierii au fost alertați în jurul orei 09.00, prin apelul la numărul unic de urgență 112, în legătură cu un incident provocat de furtună în zona Ovidiu. Un grup de copii care se antrenau în 8 – 10 caiace au fost surprinși de furtună pe lacul Siutghiol și au întâmpinat probleme în încercarea de a reveni la mal.

La fața locului s-a intervenit cu autospeciale pentru victime multiple, barca Siutghiol, PTS Ovidiu, un echipaj SMURD și două echipaje ale Serviciului de Ambulanță.

Zece dintre copii au fost aduși la mal, iar șase dintre ei au primit îngrijiri medicale pentru atacuri de panică și hipotermie. Operațiunea de recuperare este încă în desfășurare și se acordă atenție maximă siguranței tuturor persoanelor implicate.

Pe lângă intervenția în zona Ovidiu, echipele de intervenție se confruntă și cu alte situații de urgență. În municipiul Constanța, doi copaci au fost doborâți de forța vântului. Un copac a fost smuls și se sprijină de un stâlp pe strada Căiuți, numărul 11, iar al doilea copac a fost rupt pe strada Industrială, numărul 9. În plus, un copac a căzut pe DN 39, la intrarea în Eforie Nord, pe varianta spre Mangalia.

Centrul Meteorologic Regional Dobrogea a emis un Cod portocaliu de fenomene meteorologice periculoase pentru județul Constanța, valabil până în jurul orei 10.00. Se așteaptă intensificări ale vântului, cu rafale care vor depăși 70 – 80 km/h, descărcări electrice, grindină și averse abundente ce vor acumula peste 15 – 20 l/mp.

Autoritățile locale îndeamnă constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari să raporteze orice problemă sau situație de urgență la numerele de telefon următoare:

  •     Dispecerat Primăria Municipiului Constanța: 0241/550055
  •     Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală: 0241/484205 și 0341/922
  •     Dispecerat Biroul Apărare Civilă, Sănătate și Securitate în Muncă și Situații de Urgență: 0737552271.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*