SPIT expediază somațiile de plată

Sediul SPIT Constanța, Agenția 6
Sediul SPIT Constanța, Agenția 6

Începând de pe 1 noiembrie, Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța expediază somațiile de plată în cuprinsul cărora sunt înscrise obligațiile fiscale neachitate la termenul scadent 30 septembrie 2017.

Numărul total al somațiilor este de 31.094, din care 27.911 (90%) emise pentru persoane fizice și 3.183 (10%) pentru persoane juridice.

Din totalul somaţiilor emise, 26.234 cuprind debite cumulate din impozite, taxe şi/sau amenzi (84% din total) iar 4.860 cuprind doar debite din amenzi (16% din total).

Din cei 389.730 contribuabili înregistraţi în anul 2017 în evidenţele fiscale ale SPIT, 359.347 persoane fizice şi 30.383 persoane juridice, raportul datornicilor este de 18%, din care 8% persoane fizice şi 10% persoane juridice.

SPIT informează contribuabilii care au achitat debitele din dosarele de urmărire şi executare silită înainte de comunicarea somaţiilor de plată că după primirea acestora nu mai este necesar să se prezinte la ghişeele instituţiei. Recomandarea se adresează persoanelor care au efectuat plăţi după data de 13.10.2017 şi care se află în posesia unei chitanţe pentru suma înscrisă în somaţia primită.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*