Programul IPS Teodosie în perioada 19-20 august

Manastirea Strunga. FOTO Arhiepiscopia Tomisului

Sâmbătă, 19 august, începând cu ora 8.00, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Duminică, 20 august, începând cu ora 7.45, IPS Teodosie va oficia slujba de sfințire a bisericuței „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil și Sf. Ioan Rusul” a mănăstirii Strunga (comuna Oltina), urmată de săvârșirea Sfintei Liturghii. Slujba de sfințire are loc după realizarea unor lucrări de reparații la acoperișul vechiului lăcaș de cult.

Mănăstirea este ridicată în jurul vechii biserici a satului Strunga. Biserica a fost construită în anul 1836, din chirpici, şi acoperită cu stuf. În anul 1926 sătenii au reconstruit-o din cărămidă, pe piatra de temelie a vechii biserici. Maica Filareta, stareţa mănăstirii, se îngrijește de vechiul lăcaș de cult, ce „vorbeşte despre dragostea bătrânilor din acest vechi sat dobrogean, în care credinţa şi nădejdea locuitorilor a fost dovedită prin ridicarea acestei biserici.”

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*