Profesorul pervers de la Școala “Nicolae Tonitza” din Constanța, dat afară și de la unitatea de învățământ și de la Arhiepiscopia Tomisului

Profesorul Ciprian Savin. FOTO Captură Video
Profesorul Ciprian Savin. FOTO Captură Video

Un profesor de muzică de la Școala Generală nr. 39, „Nicolae Tonitza“,  din Constanța este în atenția polițiștilor constănțeni după ce ar fi postat pe pagina sa de Facebook imagini de pe camerele de supraveghere ale școlii. Video surprindea momentul în care elevii de clasa a VII-a se schimbau în sala de clasă.

Fapta s-ar fi petrecut în data de 5 octombrie 2018, când cadrul didactic ar fi intrat în zona unde erau monitorizate camerele de supraveghere din clase. Bărbatul în vârstă de 33 de ani, care ar fi și călugăr a filmat cu telefonul său imaginile de pe un monitor și ulterior le-a postat pe pagina sa de Facebook.

În video apăreau băieți de clasa a VII-a care erau pe jumătate dezbrăcați.

Paradoxal, conducerea școlii nu a luat nici o măsură până când tatăl unuia dintre copiii care apăreau în imagini nu a sesizat mass-media. Astfel, în data de 11 octombrie, în jurul orei 17.30, a fost sesizată Secția 4 Poliție Constanța prin fax, de către conducerea Școlii Generale Nr. 39 Nicolae Tonitza. Potrivit sesizării, un cadru didactic titular ar fi intrat în posesia unor imagini de pe camerele de supraveghere ale școlii (elevi ce se pregăteau pentru ora de educație fizică), iar ulterior le-ar fi postat pe o rețea de socializare.

În momentul de față, polițiștii constănțeni efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a producerii faptei și luarea măsurilor legale în consecință. După cercetări se va stabili și eventuala încadrare juridică.

UPDATE: Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului au reacționat după apariția imaginilor în mass-media.

„Urmare a celor întâmplate călugărul diacon Calinic nu mai slujește în Arhiepiscopia Tomisului. Dacă vor apărea date noi poate fi deferit consistoriului monahal.Deocamdată și noi suntem surprinși. Era apreciat pentru activitatea lui muzicală frumoasă.Nu se aștepta nimeni la asemena faptă. Nu mai locuiește la Mânăstirea Sf Petru și Pavel (Palatul Arhiepiscopal). Azi a plecat. Nu știm unde“, au precizat reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului.

Ciprian Savin era profesor de muzică la Școala Nicolae Tonitza din Constanța și conducea corul unității de învățământ.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. S-a deschis dosar penal împotriva călugărului Calnic, cel care a spionat elevii Școlii Generale nr. 39 „Nicolae Tonitza“ | Constanța NEWS

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*