Produse pentru protecția plantelor contrafăcute, de aproape jumătate de milion de lei, confiscate în Portul Constanţa

Mii de ștergătoare auto contrafăcute, descoperite în Portul Constanţa

Poliţiştii de frontieră constănțeni au descoperit, împreună cu polițiști din cadrul IPJ Constanța, lucrătorii vamali și lucrători din cadrul Oficiului Fitosanitar Constanța, produse pentru protecția plantelor contrafăcute, sosite în două containere din China. Dacă ar fi fost comercializate, la prețul de piață al produselor originale, valoarea acestora ar fi fost de aproape jumătate de milion de lei.

Potrivit Gărzii de Coastă, în baza unei acțiuni comune privind combaterea traficului ilegal de produse de protecție, o echipă formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, polițiști din cadrul IPJ Constanța, lucrători din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanta Sud – Agigea și lucrători din cadrul Oficiului Fitosanitar Constanța, a verificat joi, 29 aprilie, două containere sosite din China, cu destinația Arad, fiind descoperită o cantitate de 38.280 de litri de produse de protecție a plantelor – fungicide, produse ce prezintă suspiciuni de contrafacere. Bunurile, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, ar fi avut valoarea totală de aproximativ 453.000 de lei.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanta învestit în cauză, sub aspectul săvârșirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate pentru produse identice ori similare, iar la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*