Primăria Constanța înființează o societate comercială pentru a prelua producerea de energie termică de la CET Palas

Primăria Constanța înființează o societate comercială pentru a prelua producerea de energie termică de la CET Palas

Consilierii locali ai municipiului Constanța au aprobat miercuri, 08 septembrie, în ședința extraordinară a Consiliului Local Municipal, înființarea unei societăți în vederea preluării activelor funcționale de la Electrocentrale Constanța SA (CET Palas) pentru producerea de energie termică necesară  Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică al municipiului Constanța. Tot ieri, consilierii locali au aprobat și achiziția serviciilor juridice de consultanță, asistență și reprezentare în vederea înființării societății.

La nivelul municipiului Constanța, serviciul public de alimentare cu energie termică este asigurat de doi operatori: energia termică este produsă de Electrocentrale Constanța aflată în subordinea Ministerului Energiei, iar serviciul de transport, distribuție și furnizare a agentului termic către consumatorii finali este asigurat de Termoficare Constanța, aflată în subordinea Consiliului Local al Municipiului Constanța.

Potrivit Primăriei Constanța, Electrocentrale Constanța este în insolvență, iar situația echipamentelor de producție este una ce necesită investiții semnificative pentru a produce energie termică într-un mod eficient și în conformitate cu prevederile legislației de mediu.

„În aceste condiții, autoritatea publică locală trebuia să găsească rapid o soluție. Cea mai bună modalitate de rezolvare a acestei situații este înființarea unei societăți proprii care să producă energia termică necesară asigurării apei calde de consum și a căldurii pentru constănțeni. Noua societate va prelua, în primă instanță, activele funcționale din incinta CET Palas pentru a asigura continuitatea producerii agentului termic pe durata tranziției către un mix de surse de energie”, au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*