Procurorii constănțeni au deschis un dosar de cercetare penală pe numele unui angajat al Spitalului Județean care ar fi mers la muncă bolnav de COVID-19

Spitalul judetean de Urgenta Sf. Andrei SCJU Constanta. FOTO Cătălin Schipor

Un angajat al Spitalului Clinic Județean Constanța s-a ales cu dosar de cercetare penală pentru infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor. Acesta este cercetat pentru că a mers la muncă deși ar fi știut că este infectat cu COVID-19.

Sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prevazută de art.352 alin.2 C.p. Ancheta vizează sesizarea din oficiu a organelor de cercetare penală din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale în urma apariţiei în presă în data de 11.03.2020 a informaţiei conform căreia un angajat al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a fost confirmat ca purtător al virusului COVID-19 şi că a fost prezent la muncă fiind deja purtător al acestui virus.

Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*