A dat șpagă de 15.000 de euro pentru a obține posturi și să promoveze examene, iar în cele din urmă și-a turnat la DNA „pila“

Sediul DNA Constanța. FOTO Adrian BoiogluSediul DNA Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei Danciu Oana cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că în perioada aprilie – august 2017, inculpata Danciu Oana, în mai multe rânduri și la diferite intervale de timp, a pretins și a primit de la o persoană (martor în cauză) mai multe sume de bani totalizând circa 70.000 lei (echivalentul a aproximativ 15.000 euro).

În schimbul acestor bani, inculpata a afirmat că are influență asupra unor persoane din cadrul Șantierului Naval Constanța, Universității Maritime Constanța, Autorității Navale Române și Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale, pe care le poate determina să creeze anumite facilități martorului: angajarea pe postul de operator dană, promovarea unor examene, obținerea unui brevet de marinar etc.
În cauză s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra unui imobil ce aparține inculpatei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța cu propunere de a se menține măsura asiguratorie dispusă în cauză.

Adauga valoare acestui articol "A dat șpagă de 15.000 de euro pentru a obține posturi și să promoveze examene, iar în cele din urmă și-a turnat la DNA „pila“"

Ai ceva de spus?

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*


Inline
Constanta News
Inline
Constanta News