Procesiune cu Sfânta Lumină la malul Mării Negre

Procesiune cu Arhiepiscopul Tomisului. FOTO Arhiepiscopia Tomisului

Ca în fiecare an, Arhiepiscopul Tomisului organizează o procesiune cu Sfânta Lumină la malul Mării Negre.

Până la acel moment, Înalt Prea Sfințitul Teodosie va oficia, astăzi, de la ora 8.30, Liturghia Sfântului Vasile cel Mare la Capela „Sfântul Ierarh Nicolae și Sfinții Apostoli Petru și Pavel” a Penitenciarului Poarta Albă, unde va rosti un cuvânt de învățătură celor lipsiți de libertate;

De la ora 11.30, va oficia slujba de înmormântare a părintelui Popa Octavian Tell, la biserica „Sf. Apostoli Petru și Pavel”, din centrul orașului Medgidia, unde părintele a slujit Domnului ani îndelungați;

La ora 23.25, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va aduce Sfânta Lumină din largul Mării Negre în Portul Tomis, apoi, la ora 23.40, o va oferi credincioșilor în parcul Catedralei arhiepiscopale „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța. De la ora 24.00, va oficia Canonul Învierii, urmat de săvârșirea Sfintei Liturghii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*