Problemele de la Liceul C.A. Rosetti au ajuns pe masa consilierilor locali. Tudorel Chesoi, transformat în ambasador al conducerii liceului

Liceul C.A. Rosetti din Constanța. FOTO ziuaconstanta.ro
Liceul C.A. Rosetti din Constanța. FOTO ziuaconstanta.ro

Una dintre misiunilor consilierilor locali este să fire reprezentanții instituției în Consiliile de Administrație ale unor unități de învățământ. Câți dintre ei o și fac rămâne un mister.

Tudorel Chesoi. FOTO Adrian Boioglu / ctnews.ro
Tudorel Chesoi. FOTO Adrian Boioglu / ctnews.ro

La ultima ședință a Consiliului Local Municipal însă, țărănistul Tudorel Chesoi a venit cu un memoriu detaliat al problemelor pe care le are Liceul Tehnologic C.A. Rosetti din Constanța. Conform raportului întocmit de Chesoi și de directorul liceului, Elvira Nica, elevii sunt uneori nevoiți să învețe în frig pentru că toate cheltuielile generate de încălzire depășesc bugetul școlii.

“Pentru a face economii cât mai mari, unitatea de învățământ a redus cât mai multe posibil costurile cu încălzirea cu debranșarea spațiilor neutilizate, a redus la minim numărul de calorifere și a stabilit un program de funcționare pe avarie a instalației termice”, explică Tudorel Chesoi.

Chiar și așa, cheltuielile depășesc bugetul alocat din cauza vechimii instalațiilor termice, pierderilor de pe rețeaua termică și a supradimensionarii debitului de la intrarea agentului termic în instalația unității de învățământ.

Consilierul PNȚCD spune că soluția este simplă: montarea unei centrale termice pe gaz ar rezolva problemele.

Dar asta nu e tot. Liceul C.A. Rosetti are nevoie de calculatoare și mobilier – în special scaune și uși de interior. Gardul vechi stă să cadă, iar căminul pentru elevi este într-o stare avansată de degradare și are nevoie urgentă de o reabilitare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. VIDEO Tudorel Chesoi a primit promisiunea că situația de la liceul C. A. Rosetti se va rezolva | Constanța News
  2. Țărănistul Tudorel Chesoi a convins Consiliul Local să acorde fonduri pentru liceul C.A. Rosetti și grădinița Perluțele Mării - Constanta.RO

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*