Primul ajutor, învățat într-un cadru inedit – la o cursă auto

Cursuri de prim-ajutor
Cursuri de prim-ajutor

În weekend-ul 14-15 mai, Asociatia Studentilor Medicilor Voluntari va fi partener al concursului Motul Motorsport Event, susținut de Seaside Roads în parcarea Maritimo Shopping Centre, unde va oferi asistență medicală. Cursele automobilistice vor fi supravegheate cu atenție de către echipa de prim ajutor ASMV, care va fi pregătită în orice moment să intervenă din punct de vedere medical.

De asemenea, la corturile amplasate în cadrul parcării vor avea loc ateliere, orice persoană interesată poate să cunoască mai multe din tainele medicale, precum și să încerce să execute manevre de prim ajutor, alături de voluntarii ASMV, care îi vor ajuta să deprindă corect modurile de lucru. Pe parcursul evenimentului veți putea vizualiza și încerca diverse tehnici de prim ajutor: evaluarea primară, Basic Life Suport, dezobstrucția căilor aeriene, imobilizarea luxațiilor și fracturilor, dezinfectarea și pansamentul plăgilor și arsurilor, hemostaza în cazul hemoragiilor, protecția manuală de coloană cervicală, management-ul politraumatizatului etc.

Echipa de prim ajutor ASMV va realiza și o simulare de acordare a primului ajutor în cazul unui accident rutier, pentru a evidenția necesitatea și importanța majoră cunoașterii noțiunilor de prim ajutor aplicabile în aceste cazuri. De asemenea, va avea loc si o simulare de interventie medicala in cazul unei altercatii intre spectatorii concursului de curse auto.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*