Primii refugiați ucraineni, între care nouă copii, au ajuns la Ovidiu

Primii refugiați ucraineni, între care nouă copii, au ajuns la Ovidiu. FOTO Primăria Ovidiu

Primii 19 refugiați ucraineni au fost preluați în cursul nopții trecute din punctul vamal Isaccea și au fost cazați în orașul Ovidiu.

Potrivit Primăriei Ovidiu, este vorba despre nouă copii, între care doi cu vârsta de 2 ani, unul de 3 ani, unul de 6 ani, unul de 7 ani, unul de 9 ani, unul de 11 ani, unul de 12 ani și unul de 13 ani, și 10 adulți cu vârste cuprinse între 22 ani și 53 de ani, proveniți din Odessa. La instalare, acestora le-au fost făcute teste rapide COVID, toate cu rezultat negativ, și li s-a făcut un control medical general.

„În urma investigațiilor medicale au fost spitalizate, la o clinică privată de pe raza orașului Ovidiu, două persoane cu probleme cardiace, tensiune, dar și alte afecțiuni cauzate de stres și oboseală”, au transmis reprezentanții instituției.

Refugiaților ucraineni le sunt asigurate trei mese/ zi, medicamente, pază, translator permanent, iar cu ajutorul voluntarilor, care s-au mobilizat exemplar, le-au fost oferite haine groase și încălțăminte, astfel încât, ulterior, să-și poată continua drumul spre destinația finală.

„În cursul zilei de mâine, o parte dintre ei va pleca cu trenul pe ruta Constanța – Budapesta, urmând apoi să ajungă spre Belgia, Germania, Norvegia și Liban. În acest sens, am făcut toate demersurile pentru achiziția de bilete, transport și alimente pentru drum. Ne bucurăm că cetățenii orașului nostru, persoane fizice, dar și societăți comerciale, s-au mobilizat rapid și reușim împreună să aducem puțină liniște în sufletele acestor oameni. Doamne ajută!”, a declarat primarul George Scupra.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*