Jurământ Militar la Școala de Instruire Interarme a Forțelor Navale

Jurământ Militar la Școala de Instruire Interarme a Forțelor Navale. FOTO Forțele Navale Române

Școala de Instruire Interarme a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu” a organizat vineri, 27 octombrie, ceremonia de depunere a Jurământului Militar pentru 46 de soldați gradați profesioniști (șapte femei și 39 de bărbați), care vor încadra funcții la bordul navelor militare și în unități militare din Forțele Navale Române.

Ceremonia militară va marca finalul perioadei de instrucție militară generală, în cadrul căreia soldații gradați profesioniști au parcurs bazele instrucției militare, au susținut ședințe de trageri cu armamentul individual și au luat contact cu valorile și tradițiile fundamentale ale Marinei Militare Române.

Activitatea s-a desfășurat în prezența locțiitorului șefului Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral de flotilă Marcel Neculae, a comandanților de mari unități și unități din Forțele Navale Române, precum și a prietenilor și rudelor celor 46 de militari.

Prin implementarea standardelor NATO, Școala de Instruire Interarme a Forțelor Navale îndeplinește încă un obiectiv din misiunea sa permanentă de furnizare a uneia dintre cele mai importante resurse ale Armatei României, cea umană.

Toate formele de pregătire care se desfășoară la Școala de Instruire Interarme a Forțelor Navale au ca scop final generarea de militari competenți, compatibili din toate punctele de vedere cu omologii țărilor Alianței Nord-Atlantice, capabili să asigure, potrivit funcțiilor pentru care se pregătesc, managementul îndeplinirii misiunilor specifice pe teritoriul național sau în cadrul structurilor multinaționale, în teatrele de operații, precum și punerea în practică a procedurilor, standardelor și tehnicilor de instruire și evaluare ale Armatei României, ale Alianței Nord-Atlantice și ale Uniunii Europene.

Școala de Instruire Interarme a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu”, structură cu peste 115 ani de tradiție și profesionalism, îndeplinește două misiuni de bază: perfecționarea pregătirii profesionale a ofițerilor cu grade inferioare și a maiștrilor militari de marină și formarea inițială și dezvoltarea profesională a soldaților gradați profesioniști și rezerviști, în raport cu standardele Forțelor Navale Române.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*