Primarul Vergil Chițac promite, pe Facebook, modernizarea parcului de la Casa de Cultură

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac. FOTO: Facebook

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a anunțat miercuri, 22 iunie, pe pagina sa de Facebook, modernizarea parcului de la Casa de Cultură și, totodată, creșterea suprafeței spațiului verde din oraș.

„Facem cum am promis: creștem suprafețele de spațiu verde din Constanța și le aducem pe cele existente la standardele anului 2022. După ce v-am prezentat proiectele ce au în vedere amenajarea de noi parcuri în zona de Nord și în zona de Sud, astăzi vă prezint intenția Primăriei de a reface Parcul Regina Maria, de la Casa de Cultură”, a scris edilul.

El a anunțat că în ședința extraordinară din 10 iunie, aparatul de specialitate al Primăriei a aprobat indicatorii tehnico-economici ca urmare a măririi suprafeței parcului, de la 18.153 metri pătrați, la 22.049 metri pătrați.

„Odată cu această transformare, suprafața spațiului verde va crește considerabil: de la 11.994 metri pătrați, cât este în prezent, la 18.536 metri pătrați după modernizare”, susține primarul Constanței.

Pe lângă acest lucru, proiectul de modernizare prevede următoarele lucrări:

 • amenajarea peisagistică;
 • desființarea platformelor betonate și salubrizarea zonelor;
 • racordarea la utilități publice;
 • refacerea aleilor pietonale;
 • zone pentru sport urban;
 • locuri de joacă pentru copii;
 • mobilier urban nou;
 • un nou sistem de iluminat public;
 • sistem de irigații modern;
 • sistem de supraveghere video;
 • rețea Wi-Fi.

Investiția totală se ridică la suma de aproximativ 10 milioane de lei, inclusiv TVA.

„Sunt încântat că mai facem un pas important în acest amplu și atât de necesar proces de revitalizare a infrastructurii din Constanța. Lucrările pe care le derulăm și cele care vor urma în perioada următoare vor contribui din plin la îmbunătățirea calității vieții în orașul nostru”, a conchis Vergil Chițac.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

 1. Pe platformele betonate se joaca toti copiii care vin in parc. Daca le desfiinteaza, la ce naiba le mai trebuie parcul ?!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*